Kiek kartų pasipurkšti kvepalais?

Kaip tiksliai pasirinkti ir naudoti kvepalus?
Kvepinantis kvepalais, paprastai rekomenduojama pradėti nuo nedidelio kiekio ir tada koreguoti pagal savo asmeninius pageidavimus.
Reikalingas kvepalų purškimų skaičius gali skirtis priklausomai nuo kvapo stiprumo ir progos. Štai keletas bendrų gairių:

Kiek kvepalų papurškimų reikia?


Pradėkite nuo nedidelio kiekio


Paprastai rekomenduojama pradėti nuo nedidelio kvepalų kiekio ir, jei reikia, pakartoti. Pradėkite nuo vieno ar dviejų purškimų ir pažiūrėkite, kaip kvapas priglunga ant jūsų odos ar rūbų.

Apsvarstykite koncentraciją


Skirtingos koncentracijos kvepalai, tokie kaip tualetinis vanduo ar parfumuotas vanduo, turi skirtingą stiprumą. Parfum vanduo paprastai yra didesnės koncentruotas, todėl jums gali prireikti mažiau papurškimų, palyginti su tualetiniu vandeniu.

Lengvo kvapo koncentracija (tualetinis vanduo arba kūno dulksna): pradėkite nuo 2–3 purškimų. Šie kvapai paprastai yra silpnesni ir gali būti, kad reikės keletą papurškimų.

Vidutinė kvapo koncentracija (kvepiantis vanduo eau de parfum): pradėkite nuo 1–2 purškimų ir įvertinkite stiprumą. Jei norite stipresnio kvapo, galite pridėti dar vieną kitą papurškimą, tačiau nepersistenkite, nes eau de parfum paprastai būna stipresnis t.y didesnės koncentracijos.

Stipri kvepalų koncentracija (gryni kvepalai arba ekstrait de parfum): šie kvapai yra labai koncentruoti, todėl šiek tiek gali užtekti. Pradėkite nuo vieno purškimo ir įvertinkite intensyvumą. Paprastai užtenka vieno papurškimo, kad kvapas būtų ilgalaikis ir stiprus.

Apsvarstykite progą


Kasdieniniam naudojimui dažniausiai užtenka 1-2 kvepalų papurškimo. Keli papurškimai ant pulso taškų (riešo, kaklo ir už ausų) turėtų suteikti subtilų kvapą, kuris nenustelbs kitų.

Būkite atidūs aplinkai


Perpildytose ar uždarose erdvėse svarbu atsižvelgti į kitų jautrumą. Rinkitės lengvesnę kvepalų koncentraciją arba apsvarstykite galimybę naudoti kūno dulksną ar kvapųjį losjoną.

Įvertinkite ilgaamžiškumą


Kai kurie kvepalai turi ilgesni ilgaamžiškumą (rytietiški arba gėlių) nei kiti kvepalai. Jei jūsų kvapas linkęs greitai išnykti, gali prireikti papildomo purškimo ar dviejų, kad kvapas išliktų visą dieną.

Galiausiai, tinkamas kvepalų papurškimo skaičius yra subjektyvus ir priklauso nuo jūsų asmeninių pageidavimų ir konkretaus jūsų naudojamo kvapo. Pravartu eksperimentuoti ir reguliuoti purškimų skaičių, kol rasite sau ir aplinkai tinkantį balansą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą