Kaip pasiruošti kelionei į Izraelį?

Izraelis taip pat žinomas kaip Šventoji žemės šalis, Izraelis yra graži ir margaspalvė Viduržemio jūros valstybė, kurios religinė istorija siekia tūkstančius metų. Nepaisant nedidelio dydžio, milijonai turistų kasmet lankosi norėdami apžiūrėti senovinius lankytinus objektus, mėgautis kvapą gniaužiančiais vaizdais ir patirti gyvą kultūrą. Jei galvojate apie kelionę į Izraelį, pasiruošti padės šie patarimai.
nemokami naudingi patarimai ir informacijos kelionei į Izraelį

Klimatas ir politika. Izraelio klimatas įvairiais metų laikais yra labai skirtingas. Žiemos paprastai būna vėsios ir lietingos, o vasaros būna karštos, saulėtos ir sausos. Likusi metų dalis paprastai būna švelni, su retkarčiais prašniokšiančiu lietumi. Politiškai Izraelis yra apsuptas nedraugiškų kaimynų, su kuriais pasitaiko karinių konfliktų, todėl, prieš vykstant į kelionę, stebėkite naujienas.

Atvykimas į Izraelį. Prasitęskite paso galiojimą, jei jo galiojimo laikas baigsis per šešis mėnesius nuo tos dienos, kurią planuojate atvykti į Izraelį. Nors daugumos šalių piliečiai gali įvažiuoti į Izraelį be vizos iki 3 mėnesių (tik turizmo tikslais), vis tiek turėtumėte patikrinti, ar vis dėlto galioja vizų režimas, nes Izraelyje taikoma griežčiausia politika pasaulyje.
Turėkite omenyje, kad kai kurios šalys, tokios kaip Iranas, Irakas, Libanas ir Saudo Arabija, draudžia savo piliečiams įvažiuoti į Izraelį ir netgi gali tai laikyti nusikaltimu.

Lankytinos vietos. Jei mėgstate planuoti savo kelionę, verta susirinkti visą informaciją apie lankytinus miestus, objektus ar vietoves. Tiesiog užsirašykite keletą pagrindinių „populiariausių“ miestų ir lankytinų vietų, tokių kaip Jeruzalė, Tel Avivas, Raudų siena, Negyvoji jūra, šventyklos ir t.t.

Kalba. Anglų kalba yra plačiai suprantama beveik visame Izraelyje, tačiau bent kai kurių pagrindinių hebrajų kalbos žodžių ir galbūt kelių pagrindinių frazių žinojimas bus labai svarbus, ypač bendraujant su vietiniais. Arabų ir rusų kalbos taip pat plačiai suprantamos šalyje.

Apranga. Pirmiausia turėtumėte pasidomėti kokius rūbus dėtis į kelionę, nes yra daugybė religinių vietų, tokių kaip sinagogos, mečetės, bažnyčios, šventyklos ir šventovės, į kurias patekti ar net prieiti reikalingas specialus aprangos kodas. Paprastai vyrai turėtų dėvėti galvos apdangalus ir ilgas kelnes, o moterys - sijonus, atvirus batus ir galvos apdangalus. Jei turite klausimų, paklauskite savo vadovo, vietinio ar religinio atstovo, kuris gali jums suteikti reikalingos informacijos.

Būkite pasirengę viskam. Jei į kelionę po Izraelį pasiimsite sveiką protą, kruopščiai susikrausite daiktus ir rūbus, planuosite iš anksto ir tikėsite staigmenų, jūsų laukia prasminga ir įsimintina kelionė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą