Ar oro gadinimas mažina kalorijas?

Taigi ar galite numesti svorio bezdėdami? Atsakymas yra paprastas ir banalus. 
"Deja, ne". Žmonės vidutiniškai dujas išleidžia maždaug 14 kartų per dieną, nesudegindami jokių išmatuojamų kalorijų. Kai gadinate orą, gali atrodyti, kad jūsų raumenys kažkaip dirba, bet iš tikrųjų viskas yra priešingai, raumenys atsipalaiduoja. Tai pasyvus procesas, kuris negali padėti jums sudeginti kalorijų. Kalorijas galima sudeginti tik tada, kai įsitempia raumenys.
Ar bezdėjimas mažina kalorijas?


Be to, nors dujų pasišalinimas iš organizmo nedegina kalorijų, jis tikrai gali priversti jus jaustis taip, lyg sumažėtų svoris. Kai jūsų kūnas išskiria įstrigusias dujas, tai gali padėti sumažinti dujų simptomus, tokius kaip pilvo pūtimas, todėl po ypač stipraus dujų pasišalinimo jaučiatės lieknesni.
Buvo paskleista internete "antis", kad oro gadinimas mažina kalorijas, bet reikia suprasti, kad tai tik pramanas ir nieko daugiau.

Kodėl gadiname orą?


Valgydami ar gerdami gazuotus gėrimus su maistu ar skysčiais nuryjame ir jame esantį orą. Taip pat žarnyne esančios bakterijos maitinasi maistu, kurio nepasisavina kūnas, tada skrandis gamina dujas. Kartu su virškinamu maistu dujos, įskaitant anglies dioksidą, azotą, vandenilį ir metaną, kaupiasi žarnyne, bezdėjimo metu pasišalina iš organizmo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą