Ar kelionių draudimas JK privalomas?

 

Geras draudimas Jungtinėje Karalystėje.

Kelionių draudimas JK nėra privalomas ten gyvenantiems ar atvykus aplankyti nuostabią šalį, tačiau labai rekomenduojamas. Norint pasiruošti bet kokioms netikėtoms ligoms ar traumoms, kurios gali įvykti keliaujant, geriausia apsidrausti kelionės draudimu. Kelionių draudimas gali suteikti jums papildomos apsaugos, jei jūsų atostogos vyksta ne taip, kaip planavote. Taigi, jei planuojate kelionę JK, turėtumėte apsidrausti, dėl kelionės saugumo.

Kada reikalingas kelionių draudimas?


Jei gyvenate JK ir kelionę planuojate į kitas šalis, tada kelionės draudimas yra būtinas, ypač jei keliaujate savarankiškai. Ypač svarbu apsidrausti kelionės draudimu, jei keliaujate savarankiškai, nes galite įstrigti ir negalėsite grįžti namo ir niekas nepadės išspręsti jūsų atostogų problemos.
Šiame straipsnyje rasite daugiau informacijos apie tai, ką turėtumėte pagalvoti prieš įsigydami kelionių draudimo polisą.

Ko dažniausiai neapima kelionių draudimas?


Dažnai neįtraukiami šie dalykai: žemės drebėjimai ir potvyniai, taip pat kelionių draudimas yra bendros išimtys, kurias reikia žinoti. Štai keletas draudimo rūšių, kurių negalite gauti su kelionių draudimu: su oro sąlygomis susiję atšaukimai ir vėlavimai, kelionių atšaukimas ar pakeitimas dėl teroro aktų, kelionės atšaukimas ar pakeitimas dėl pandemijos, traumos dėl ekstremalaus sporto ir pavojingų nuotykių paieška.
Kai kurie draudikai turi specialų draudimą nuo aukščiau išvardytų įvykių arba įtraukia juos į standartines draudimo plano sąlygas. Vėlgi, todėl labai svarbu perskaityti dokumentus prieš mokant ir pasirašant draudimo polisą.

Kada kelionių draudimas JK nereikalingas?


Kelionės draudimo gali nebūti reikalingas, jei esate nuolatinis JK gyventojas ir keliaujate po JK. Be to, daugelis kreditinių kortelių padengia pamesto ar vėluojančio bagažo išlaidas, jei lėktuvo bilietus perkate naudodami tos įmonės kortelę. Kelionių draudimas taip pat gali būti nereikalingas reguliarioms kelionėms po JK jei gyvenate toje pačioje šalyje, pavyzdžiui, planuojant kelioms dienoms aplankyti gimines ar draugus.

Kokios yra pagrindinės kelionių draudimo bendrovės?


JK yra daug kelionių draudimo kompanijų, kai kurios populiariausios:
Virgin Money travel insurance
Admiral travel insurance
Tesco Bank travel insurance
Get Going
Saga
Staysure
Aviva
M&S
Coverwise
Post Office

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą