Kelionės draudimo sutarties galiojimas

Draudimo sutartis pagal visas rizikas, išskyrus neįvykusios kelionės bei kelionės atidėjimo draudimą, galioja tik užsienyje ir įsigalioja apdraustajam kirtus šalies, kurios pilietybę apdraustasis turi ar kurioje jis nuolat gyvena ir turi leidimą nuolat gyventi, sieną, išvykstant į užsienį, bet ne
anksčiau datos, nurodytos draudimo liudijime. Laikas yra nurodytas Lietuvos laiku.

Nutrūkusios kelionės draudimo sutartis

Draudimo sutartis su neįvykusios, nutrūkusios kelionės draudimo rizika pradeda galioti tą dieną, kai sumokama draudimo įmoka (pateikiami mokėjimą patvirtinantys dokumentai), pasirašoma registruota kelionės sutartis ir išrašomas draudimo liudijimas. Draudimo apsauga pradeda galioti nuo tos datos, kuri draudimo liudijime nurodoma kaip draudimo sutarties sudarymo data ir galioja iki apdraustojo išvykimo į kelionę datos, numatytos kelionės sutartyje ar kituose kelionės dokumentuose, bei kelionės metu.
Draudimo sutartis su neįvykusios, nutrūkusios kelionės draudimo rizika turi būti pasirašyta likus ne trumpesniam kaip 14 kalendorinių dienų laikotarpiui iki kelionės pradžios. Jei kelionė rezervuota likus trumpesniam kaip 14 kalendorinių dienų laikotarpiui iki kelionės pradžios, tai ne įvykusios, nutrūkusios kelionės draudimo sutartis gali būti pasirašyta per 2 darbo dienas nuo kelionės rezervavimo datos, jei nesutarta kitaip. Laikotarpis iki kelionės pradžios, kai galima sudaryti neįvykusios kelionės draudimo sutartį, negali būti trumpesnis nei 7 dienos.
Draudimo apsauga baigiasi apdraustajam grįžtant iš kelionės kirtus šalies, kurios pilietybę apdraustasis turi ar kurioje jis nuolat gyvena ir turi leidimą nuolat gyventi, sieną, bet ne vėliau nei draudimo liudijime nurodytą dieną arba lengvatinio draudimo atveju – paskutinę 30 dienų laikotarpio dieną.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą